به گزارش مشرق، پولیتیکو در گزارشی به اشاره به نگرانیهای واشنگتن از کاهش موجودی سامانههای موشک تاکتیکی نظامی خود، از تامین این نوع موشکهای دوربرد برای اوکراین خودداری خواهد کرد. همچنین از دیگر نگرانیهای واشنگتن میتوان به عبور از خط قرمز روسیه اشاره کرد که ارسال موشک دوربرد برای اوکراین، عملا به معنای تجاوز از این خط قرمز است.
پولیتیکو در گزارش خود نوشته که واشنگتن به مقامات اوکراینی اطلاع داده که پنتاگون به اندازه کافی موشک تاکتیکی در اختیار ندارد و برای آنکه موجودی زرادخانه تسلیحاتی خود را از دست ندهد، با درخواستهای مکرر کییف برای دریافت این سامانه مخالفت کرده است. به نوشته پولیتیکو، پنتاگون به این نتیجه رسیده که انتقال این سامانه به اوکراین «موجودی زرادخانه آمریکا را تحتالشعاع قرار داده و به آمادگی ارتش این کشور صدمه میزند.»
یکی از مقامات ارشد پنتاگون به پولیتیکو گفته است: ما همزمان با تصویب ارسال بستههای نظامی به اوکراین، همواره این موضوع را در نظر داریم که آمادگی خودمان را نیز حفظ کرده و در عین حال سلاحهای موردنیاز اوکراین در میدان نبرد را تامین کنیم. راههای دیگری برای تامین توانمندیهای مورد نیاز اوکراین برای حمله به اهداف موردنظرش وجود دارد.
گرچه مشخص نیست که چه تعداد سامانه موشک تاکتیکی در زرادخانه آمریکا وجود دارد اما کارخانه تولید سلاح «لاکهید مارتین» طی ۲۰ سال گذشته، تنها حدود ۴هزار واحداز انواع این سامانه را تولید کرده و ۶۰۰ واحد از آن هم در جنگ خلیج فارس و همچنین جنگ عراق مصرف شده است. همچنین آمریکا شماری از این سامانهها به متحدانش از جمله بحرین، یونان، لهستان، قطر، رومانی، کره جنوبی و ترکیه فروخته است.
کییف که از دریافت مستقیم این سامانه از آمریکا ناامید شده، در نظر دارد تا از یکی از متحدان آمریکا بخواهد تا این سامانه را در اختیار کییف قرار دهد؛ اقدامی که البته نیازمند تایید آمریکا است.
انتقال سلاح به اوکراین طی یک سال اخیر، زرادخانه تسلیحاتی آمریکا را به شدت در مضیقه قرار داده به طوری که تا اوایل ماه مارس پارسال یعنی چند ماه پس از آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کمبود موشکهای جاولین و استینگر در زرادخانه واشنگتن گزارش شد. آمریکا تا سوم فوریه سال جاری، دست کم یک هزار و ۶۰۰ سامانه موشکی استینگر و بیش از ۸هزار واحد جاولین به علاوه مقادیر قابل توجهی از سایر سلاحها از جمله پهپاد، خمپاره، هویتزر، زرهپوش و یک دوجین سامانه موشک انداز چندمنظوره «هیمارس» به اوکراین ارسال کرده است.
مقامات آمریکایی صرف نظر از نگرانی درباره کاهش موجودی زرادخانه تسلیحاتی، از این واهمه دارند که ارتش اوکراین از سامانههای موشک تاکتیکی در «عمق قلمرو روسیه» استفاده کند زیرا این موشکها ۱۹۰ مایل(بیش از ۳۰۰ کیلومتر) برد دارند.
در واقع، گرچه واشنگتن ارسال سلاح سنگین به کییف از جمله تانکهای آبرامز را تایید کرده اما بر این باور است که حمله به خاک روسیه، میتواند به معنای عبور از «خط قرمز» کرملین باشد.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) از کشورهای عضو خواسته تا برای تداوم تامین نیازهای اوکراین، تولید سلاح و مهمات داخلی خودشان را افزایش دهند و ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو نیز دیروز(دوشنبه) گفت که مصرف سلاح ارتش اوکراین «بیشتر از حد معمول» است. ارزیابی اخیر ناتو که به رویت رویترز رسیده، حاکی از آن است که انبار تسلیحات این ائتلاف نظامی بهدلیل جنک اوکراین، به طور چشمگیری تحلیل رفته و یکی از مقامات این ائتلاف به رویترز گفته که «اگر قرار باشد اروپا با روسیه بجنگد، برخی کشورها ظرف چند روز از مهمات خالی خواهند شد.»
مسکو به دفعات انتقال سلاح خارجی به اوکرای را محکوم و تاکید کرده که این اقدام تنها به طولانی شدن جنگ منجر شده و تاثیری در نتیجه نهایی آن ایجاد نخواهد کرد.